Hva er en investering?

Vi har vel alle vært bort i dette ordet, og det er mange som bruker det når de snakker om penger og pengebruk. Vi investerer mye til daglig.. vi investerer tiden vår med gode venner og familie. Vi investerer i studier slik at dette kan gi oss en sikker og stabil fremtid. Og vi investerer kanskje i kjæledyr eller vesker, fordi det gir oss glede. Men den type investering jeg tenker på er mer en investering som skal gi meg noe tilbake i form av penger, over tid.

If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work untill you die

Warren Buffet
Let it grow

Words to live by for meg iallefall. Jeg elsker tanken på tjene penger mens jeg ligger å sover. Og for at jeg skal få til dette må jeg investere. Å investere er rett og slett å bruke penger på en slik måte at det over tid gir deg en verdi tilbake, gjerne i form av penger. Den type investering jeg da tenker på kan være aksjer, eiendom, selskaper, fond osv. En annen form for investering kan være noe som sparer deg for penger, slik at du kan bruke de pengene på noe fornuftig istedet. For oss kaffeglade mennesker vil kanskje en Moccamaster være en god investering, slik at det blir mindre turer til Espresso House.

.

.

.
.

Pengene dine skal jobbe for deg (!), du skal ikke jobbe for de hele livet ditt.

Som jeg har nevnt tidligere bruker jeg stort sett å sette sparepengene mine i fond, sånn som det er idag. Jeg er fortsatt student, og har ikke nok kapital (penger) til å gjøre store investeringer. Men jeg investerer jo tiden min i et studieløp på 3 eller 5 år, som jeg til gjengjeld håper gir meg en betydelig inntekt, slik at jeg kan nå de store investeringsdrømmene mine.

Jeg skjønner at dette er en veldig enkel forklaring på noe som kan være så mye. Man kan se investeringer i veldig ulike sammenhenger. Men jeg velger å holde det enkelt og dette er mine tanker rundt konseptet investering slik jeg lever nå. I neste innlegg skal jeg ta for meg hva aksjer er, og det vil være aksjer for absolutt nybegynnere. Så da får vi blitt kjent med kanskje et av verdens mest kjente investeringsform, og noe som gjorde mannen Warren Buffet utrolig rik (han sitatet over er fra).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s