Trenger vi å handle til full pris?

#salesalesale

Nå høres det kanskje litt drøyt ut, men det er sjeldent jeg handler ting til full pris, med unntak av dagligvarer. TING jeg tenker på her er f.eks kosmetikk, møbler, elektronikk, og t.o.m restaurant-og kafébesøker. Jeg har f.eks i det siste trengt en ny fuktighetskrem for ansiktet og er jeg bare litt tålmodig så vet jeg at KICKS alltid har rabattkuponger som kommer en gang i måneden. Sparer da 25% på dette! Det er penger spart på noe jeg har ønsket.

Som student så lønner det seg kanskje enda mer. Jeg har ulike apper som jeg kan bruke for å få 10% – 30% rabatt på ulike ting og tjenester. Og hos meg så blir det en del turer til kafeer da jeg er en av de som elsker å skrive på slike steder. Da er det jo greit å kunne si at man er student og få 10% rabatt umiddelbart på steder som Dromedar.
Bruker man apper som Studentkalender, ToGoodToGo, Kundeklubb-apper, Coop Medlem, Fordelsklubben og Æ (etc. etc), så er det jo penger spart på alt fra kopp kaffe til middag på vei hjem. Dette er bare et eksempel på de appene jeg bruker til daglig, det finnes en hel haug med gode rabattordninger. Sjekk gjennom jobben din, fagforening, linjeforening, forsikringene dine, banken din. Til og med strømleverandøren min har gode rabatter som jeg benytter meg av her i Trondheim (#shoutout to trøndelagkraft).

Kredittkort kan være nyttig

Jeg bruker også kredittkort som har gode tilbud og rabatter fra stund til stund. Vi trenger nå f.eks en ny sofa, og jeg vet at DNB har supertilbud med gode rabatter hos alt fra møbelkjedet til klær og kosmetikk. De bruker også å ha gode rabatter hos Power, og da sparer man ganske mye på elektronikk også. Flere tusen spart det, så lenge man betaler kredittkortfaktura til forfallsdato (veldig viktig!).

Det beste rådet jeg kanskje fikk var å kjøpe ting som ikke er i sesong. Tenker da f.eks å kjøpe seg et par ski om sommeren. Eller hagemøbler når snøen har lagt seg. Men husk at det betyr ikke at du bare skal kjøpe noe fordi det er billigere. Dager som Black Friday, Toilldaga (trønderan veit), Crazy days og slikt, det er fantastiske dager til å skaffe seg noe du trenger! Viktig å ikke dra til butikken på slike dager uten mål. Da vet vi at vi ender opp med ting vi ikke trenger.


Jeg prøver å leve et så minimalistisk liv som mulig og noterer alltid ned ting jeg trenger. 30% rabatt er ikke en god nok grunn til å kjøpe noe du vet du ikke kommer til å bruke ofte nok. Til og med 70% rabatt er heller ikke en god nok grunn til å ha fondue-sett liggende hjemme for å samle på støv, bare fordi du så for deg kvelder med jordbær og smeltet sjokolade. Det er bare sløsing av dine egne penger, unødvendig bruk av plass og ikke særlig miljøvennlig .

Spør deg selv: trenger jeg dette og gir det meg glede? Maria Kondo for the win.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s