Mine podcast anbefalinger

Dette er de podcastene jeg hører på til daglig. Til og fra skole/jobb. Når jeg lager mat, trener, rydder opp osv. Jeg elsker å utnytte all den gratis kunnskapen som er tilgjengelig på nettet, så det meste er ting noe jeg lærer av, og ikke hvem som tok hvor mye silikon i leppene. Her er det en del økonomi og aksjer (naturligvis), men jeg like også å høre på ting som preger nyhetsbilde, teknologiutviklingen og hva som skjer i verden rett og slett (#geekalert). Pod save the world, The Inquiry, Intellegence Squared, The Economist asks, The Naked Scientist, Freakonomics for å nevne noen . Men disse ble ikke med i listen da dette er kanskje noe jeg må sette av tid til.Her er noen av de jeg hører på til daglig:


#1 Forklart fra Aftenposten: Den første podcasten jeg ønsker å anbefale handler faktisk ikke om økonomi, men om det daglige nyhetsbilde, forklart enkelt og grundig, på 20 minutter. Passer perfekt på vei til jobb/skole. Viktig å få med seg det som skjer rundt omkring.

#2 Pengerådet fra Dine Penger: Hallgeir Kvadsheim er orakelet fra luksusfellen som gir gode tips om penger og personlig økonomi. Anbefales på det sterkeste for de som fortsatt ønsker å lære om det mest basice. Her forklarer de det meste på en veldig enkel og god måte. Denne koser jeg meg veldig med.

#3 Pengepodden av Nordnet: Her går vi inn i investeringer og ulike temaer rundt dette. Her er det mye å lære syns jeg. Snakker om alt fra aksjer, eiendom til krypto. Følger også med på markedet og kommenterer denne. I tillegg til spennende gjester.

#4 Finansredaksjonen av DN: Enkel pengesnakk om alt fra aksjemarkedet til utbetaling av bonuser til toppledere. Tar opp dagsaktuelle overskrifter fra DN. Enkelt å forstå og korte episoder. Anbefales.

#4 E24-podden: Nyttige tips om din egen økonomi. Her går vi også
inn i aksjer- og fondsinvesteringer. Mye bra innhold.

#6 The Young Investors Podcast: To australske gutter som snakker om investeringer og investeringsmetoder inspirert etter kjente investorer som Warren Buffet og Charlie Munger. Mye spennende innhold.

#7 Hegnarpodden: Her snakker vi aksjer og børs. Mye bra innhold for deg som er kjent med aksjeinvesteringer. Her kommenterer de Oslo Børs hovedsaklig, men også enkelte bedrifter som kanskje skiller seg ut.

#8 Power Ladies: Denne handler ikke om økonomi, men for deg som ønsker å høre på inspirerende kvinner for en åpen og ærlig prat. Programleder inviterer utrolig mange spennende gjester, som alle har en awesome (!) og inspirerende historie å fortelle.


#9 Teach me how to money: For folk som ønsker å lære om penger og hvordan en skal bruke det. Spennende temaer som blir tatt opp her som: “Financial theraphy,” “money cleanse” og det å være en hverdags millionær.Det er så mye kunnskap å hente på internettet. Bruk det! Jeg bruker Acast til å høre på alt gratis. Har også laget en egen side om dette i hovedmenyen (https://rosaokonomi.no/podcast-tips/), som jeg kommer til å oppdatere jevnlig. Kommenter gjerne der hvis det er noen podcaster dere anbefaler.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s